"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Malaysia Tempat Ke 8 Negara Paling Bahagia

Wednesday, November 21, 2012

Sejak kebelakangan ini, negara kita Malaysia selalu sahaja dapat pengiktirafan luar negara. Macam-macam lah gelaran yang kita dapat. Kali ini, kita dapat tempat kelapan daripada 100 negara dalam Indeks Kebahagiaan


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, laporan indeks keluaran World Happiness Report dan diterbitkan oleh The Earth Institute, Columbia University itu berjaya mengatasi negara-negara maju lain
“Sebagai perbandingan, Amerika Syarikat di tempat ke-23, Kanada (24), Jepun (34) dan Korea Selatan ke-38

“Saya berkongsi maklumat ini kerana segala tindakan dan keberkesanan kita adalah selari dengan kebahagiaan masyarakat,” kata beliau ketika berucap merasmikan Persidangan Ketua Agensi Polis Bantuan bersama Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM) ke-24 di Wisma Sabah Electricity Sdn. Bhd. (SESB)
Justeru, kata beliau, semua pihak perlu menggandakan usaha agar masyarakat di negara ini terus hidup aman dan bahagia
Aku pun tak tahu, apa kayu ukur untuk mengukur tahap kebahagiaan sesebuah negara. Mungkin dari segi, peratusan kemalangan dan jenayah, peratusan bunuh diri. Mungkin. Tapi apa pun, tahniah Malaysia.0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.