"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Dari Seorang Pemandu Bas, Rakyat Malaysia Ini Berjaya Bawa AirBus

Monday, July 27, 2015

“DARI BUS KE AIRBUS"


Kisah ini saya ambil dari perkongsian oleh penulis blogger Saiful Nang di laman Facebook miliknya tentang seorang rakyat Malaysia yang sebelum ini merupakan seorang pemandu bas berjaya mencapai cita-citanya untuk menjadi seorang juruterbang. Kini, lelaki yang bernama Arul ini sedang menjalani latihan penerbangan bersama Qatar Airways di Singapura. 

Hebat.. setidaknya jadi motivasi untuk kita lebih berjaya.. Insya Allah.. 


Tahniah Arul!
U’re the MAN!!
If u ever piloting MAS, please give me more kacang MAS. If u ever fly AirAsia, please buy me Pak Nasir Nasi Lemak. But if u fly Qatar…nasi arab also can lah”
Kejayaan Arul ini patut dijadikan teladan dan dorongan buat kita semua dalam mengejar impian kerana tiada apa yang mustahil untuk diatasi. Tahniah Arul!


0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.