"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Cuba perniagaan Sticker dan Chocolate

Thursday, December 29, 2016

Assalammualaikum.. dan Salam Sejahtera

Sekadar perkongsian dan boleh dikatakan pasaran jugak lah.. atas dasar minat dan sebahagian dari hobi mengedit gambar, dan sekarang dah menjadi sebahagian dari tugas di Pejabat iaitu membuat banner Jabatan untuk sebarang aktiviti, menghasilkan gambar bagi di muatkan dalam Majalah Jabatan. Isteri menyarankan agar kemahiran tu, saya cuba dengan perniagaan sampingan dari rumah iaitu membuat sticker. dalam erti kata lain "Hobi dan Pendapatan sampingan"

Pada mulanya saya agak tidak yakin, memandangkan perniagaan ini sudah lama dilakukan orang lain dengan kemahiran yang lebih tinggi dan terlalu banyak serta mudah didapati.

Tetapi atas desakan dan semangat Isteri. Saya mencuba jugak dengan langkah pertama menyediakan sticker Birthday untuk Nurul Iman (anak pertama kami). Sticker tu kami lekatkan pada kotak choclat yang akan di berikan pada Guru dan Rakan pelajar di sekolah tadika sebanyak 150 sticker.

Alhamdulillah selepas saya publish di ruangan Facebook dan Insta, ramai yang berminat dan bertanyakan tentang sticker tu. Mungkin harga yang saya letakkan agak murah dan memenuhi kehendak. Nak letak harga tinggi rasanya tak perlu, sebab niat saya adalah sekadar hobi. 

Dan sekarang masih lagi menerima tempahan bagi sesiapa yang berminat dan berkeinginan.. boleh menghubungi saya melalui Wahatsapp di talian 018 2061006 atau email kepada syuk2u@gmail.com. Harga kasih sayang saya bagi nanti.. selain sticker, kami jugak menerima tempahan Choclat dan patung.

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.