"Mutiara Hati Insan"








"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Eagle Resort Perkampungan kobi di P.D

Friday, December 30, 2016

Salam Perkampungan Koboi,


Hari minggu membosankan, terlintas nak bawak keluarga bercuti maklumlah bulan ni durian runtuh. Tak sangka keinginan ini turut dirasai oleh isteri tercinta, malam tu kami buat reserch tentag hotel yang murah dan ada kolam renang. Focus utama percutian nak pastikan anak-anak dapat kepuasan dan keseronokan. Kanak-kanak ni kepuasan dia selain mainan dan makanan seperti ice cream dan chocolat, kolam renang lah. Jadi pilihan kami mestilah hotel yang ada kolam renang. Lokasi sasaran adalah Port Dickson, sebab dekat dari Kuala Lumpur dan banyak pilihan.

Berjam jugak mencari hotel dengan bantuan Pok Cik Google, Bukan sebab di P.D tak ada hotel yang ada kolam renang. Sebenarnya terlalu banyak hotel dan resort menarik di P.D yang ada kolam renang, tetapi malangnya harga nya agak mahal. Yang ada dan mampu untuk saya hanya hotel yang tak memenuhi kehendak.

ye lah budget ciput kan, keinginan pulak macam 5 star.. Selain ada kolam renang, nak suasana hotel yang menarik tak kisah lah dari segi view atau aktiviti yang diadakan kalau ada dua-dua tu kira bonus lah.. hahaa..

Sedang asik mencari hotel di internet, terlintas di fikiran seorang sahabat yang berkenalan di Facebook je, berkenalan dah lama tapi tak ada rezeki berjumpa. Seingat saya dia bekerja dalam bidang perhotelan di P.D. Jadi saya cuba lah nasib menghubungi sahabat tu bertanyakan khabar dan tanya hotel yang dia bertugas. Rakan saya tu berkeja di eagle resot, dan dia ada menyatakan bayaran penginapan serta menawarkan pakaj menarik atau pun boleh dikatakan pakej kawan untuk kawan..hehehee.. Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga..

Nampak gayanya keinginan 5 star saya menjadi dengan modal yang ciput.. Selain dapat bercuti dan keseronokan bersama keluarga, dapat jugak saya berkenalan dan tambah sahabat yang tak pernah jumpa. Dan Alhamdulillah dengan bantuan sahabat baru, kami sekeluarga dapat pakej yang agak menarik dan paling penting eagle resort memenuhi kehendak saya dan isteri. jadi kami memilih eagle resort.

Nak tahu Kenapa eagle Resot?.. Ok, jom ikut saya bercuti di Eagle Ranch Resort!!!!
Sekadar ringkasan dan pengetahuan je lah ye, Eagle Ranch Resort terletak di Pasir Panjang, Port Dickson. Kalau perjalanan dari KL (Bukan Hari Cuti) mengambil masa dalam sejam setengah lebih kurang gitu la. Kedudukan resort ni agak jauh sikit macam dah nak sampai Melaka gitu. Tapi tak jauh dari Bandar P.D, dalam 20 minit je. 

Percutian di Eagle Ranch Resort boleh dikira happening jugak. Kalau nak buat program dan aktiviti atau minat dengan aktiviti outdoor yang mencabar dan mengeluarkan peluh ketiak, di sinilah tempatnya. Walaupun nampak agak mahal, tapi ianya menjanjikan kepuasan sebab dapat melakukan aktiviti yang tidak pernah dilakukan selama ini seperti go kart, menungang kuda dan memanah. Pengalaman baru tu.

Apapun, Eagle Ranch Resort memang best. Kalau nak rasa cabaran yang manja-manja, datanglah ke sini!

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular