"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Bapa dan Anak Istimewa.. Video dari YOUTUBE.

Wednesday, July 17, 2013

http://www.youtube.com/watch?v=sHDnhko6cfA 

Sedih saya lihat video di link ni. menunjukkan pengorbanan seorang Ayah yang sangup lakukan apa saja untuk impian anaknya.. Walaupun Ayah ini mengalami penyakit Jantung dan kederat tuanya beluau gagahkan juga demi untuk impian anak yang istimewa.

Anak bertanya bapanya, "Ayah, anda akan mengambil bahagian dalam maraton dengan saya?" Bapa yang, walaupun mempunyai penyakit jantung, kata "Ya". Mereka pergi untuk melengkapkan marathon bersama-sama. Bapa dan anak pergi untuk menyertai maraton lain. Bapa sentiasa berkata "Ya" kepada permintaan anaknya pergi melalui perlumbaan bersama-sama. Satu hari, anak itu bertanya fater beliau, "Ayah, mari kita menyertai Ironman bersama-sama."

Untuk yang, bapanya berkata "Ya".

Bagi mereka yang tidak tahu, Ironman adalah triathlon yang paling sukar yang pernah. Perlumbaan merangkumi tiga acara ketahanan 2,4 batu (3.86 kilometer) berenang lautan, diikuti dengan 112 batu (180.2 kilometer) berbasikal dan berakhir dengan (42,195 kilometer) marathon 26.2 kilometer di sepanjang pantai Pulau Besar.

Bapa dan anak pergi ke menamatkan perlumbaan bersama-sama!

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.