"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

IBU KEJAM MINTA PELUANG KEDUA UNTUK JAGA ANAK!

Sunday, July 8, 2012

Masih ingat lagi dengan penyebaran video seorang ibu kandung yang memukul anaknya sendiri? (Klik Sini)
Video itu tersebar luas di media sosial dan akhbar. Beberapa hari lalu, ibu muda itu yang hanya dikenali sebagai Ira, telah dibebaskan dari Penjara Kajang setelah setahun menjalani hukuman.
Katanya kepada media, dia kini insaf dan meminta agar diberikan peluang kedua untuk menjaga anaknya. Perlu ke?..

Persoalan perlu ke?..
Pelbagai pendapat pembaca selepas berita Ibu ini meminta peluang kedua untuk menjaga anaknya.. Tapi yang pasti anak tetap anak..
Bagi saya sebagai manusia kita tak terlepas dari melakukan kesalahan, dan radi kesalahan tu lah mengajar kita dari menjadi seorang yang dewasa..
Sebagai umat Islam marilah kita berdoa moga Ibu ini betul2 insaf dan dapat menjaga anak kandungnya dengan baik.. 
Sumber berita ini saya ambil dari web Ilustrasiku.com 

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.