"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Ingatkan Mati..

Thursday, July 5, 2012

Assalamu'alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh..


Salam Jumaat 16 Syaaban 1433H.. Minggu keinsafan, petang semalam terlintas di fikiran berkenaan kematian.. 


apakah yang telah saya siapkan?..


andaikan Malam ini giliran saya didatangi Oleh Tamu Pencabut nyawa !.. menakutkan...


"Kematian adalah hal yang pasti datang, Tak ada yang tahu kapan malaikat maut akan datang mencabut nyawa. Layaknya anak panah yang tak pernah melesat, bagitu juga mati. Ia akan datang pada siapa saja meski orang tersebut menghindarinya. (Ali Imran:185)"

Sudah berapa banyak Dosa yang saya kerjakan?
Sudahkah cukup kah amalan dan bertaubat memohon Ampun kepada-Nya?
Andaikan Allah telah menentukan saya Mati sebelum bertaubat.Mudahan kita semua diampunkan Allah dari dosa-dosa sembelum pintu taubat ditutup..

"Dan tiada seorang jiwa pun yang mengetahui di belahan bumi manakah ia akan mati (Luqman: 34)."

"Di mana saja kita berada, kematian akan mendapatkan kamu, kendatipun kamu di dalam benteng yang tinggi lagi kukuh (An-Nisa:78)"


Marilah rakan pembaca semua.. 
kita kerjakan yang Wajib barulah kita mengerjakan yang Sunnah, jika Solat 5 Waktu kita dapat laksanakan, maka usahakanlah yang Sunnah.

Mari kita Belajar tentang Islam yang dasar, Agar kita lebih dekat dengan Allah dan Rasul-Nya...

Video di saat-saat akhir seorang Ustz ketika memberi dan menyampaikan ilmu ugama, cula lihat di dahi tertera kalimah Allah.. Mudahan ia memberi kita kesedaran.. Ingat lah kematian pasti akan di lalui oleh setiap yang hidup.. tanyalah pada diri apa bekalan kita untuk menemui Allah..


Mudahan kita semua sedar...

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.