"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

IFTAR di Perbadanan Putrajaya

Monday, July 21, 2014

Hujung minggu baru-baru ni, saya dan keluarga merancang untuk berbuka di luar kerana mengenangkan si Ibu yang mengidam untuk makan masakan panas di luar. Kalau ikut kan hati malas, sebab saya lebih selesa berbuka di rumah. Tapi, oleh kerana si ibu mengandung saya turukan sahaja selagi tidak bercanggah.

Oleh kerana risaukan kedai yang kami rancang untuk berbuka tu penuh dan makanan sampai lambat, saya buat keputusan keluar rumah awal kemudian ke kedai tersebut untuk bungkus makana dan berbuka di Pandang Perbandaran Putrajaya. 

Kebiasaannya menjelang hujung minggu Padang Perbadanan Putrajaya meriah dan menjadi pilihan umat islam berbuka puasa beramai-ramai seperti yang belaku di Padang majlis Perbandaran Kuantan (MPK) 1.

Difahamkan amalan 'Berkelah' di atas padang tersebut untuk berbuka sebenarnya bukan amalan baru, malah telah dilakukan sejak tahun 2013 lagi.

Kami sekeluarga juga mengambil peluang untuk sama-sama merasai suasana berbuka puasa di padang Perbadanan Putrajaya. Bagi saya suasana sedemikian bukan sahaja meriah tetapi mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan.

Lokasi padang tersebut yang terletak berhampiran Masjid Besi, Bazar Ramadhan dan gerai-gerai yang menjual juadah serta kelengkapan bagi menyambut musim Perayaan memudahkan dan menarik lagi orang ramai untuk berbuka puasa di lokasi tersebut.

Tapi, rasanya ini lah kali pertama dan terakhir saya buat keputusan untuk berbuka di padang seperti ini.. Sebabnya orang tua-tua kata tak elok berada di luar rumah ketika azam maghrib. 


0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.