Hai!!

"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi anda berpegang kepada visi dan memiliki matlamat yang jelas, anda berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya.kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Iman 9 Bulan..

Monday, August 8, 2011

Assalamualaikum...

Hari ni usia Iman dah masuk 9 bulan 2 hari... dah masuk 9 bulan!!! anak abah cepat je rasa kan..? (kalau orang mengandung.. skg tengah berdebar2 nak bersalin! haha)

Awal usia 9 bulan Iman dah sembuh dari demam.. Alhamdulillah segala kesengsaraan yang iman tanggung berakhir.. betul lah kata orang bila anak demam, kita sebagai ibubapa jadi tak senang duduk....
tengahari tadi Isteri aku call.. katanya pengasuh Iman cakap Iman mungkin kena campak.. sebab habis naik bijik2 merah badan Iman.... dan dia suruh kami beli air kelapa untuk mandikan atau buat Iman minum..

Semalam aku perasan ada tanda-tanda merah di muka iman.. aku sangkakan tanda biasa je, mungkin sebab miang pada tilam.. aku cuma letakkan bedak sejuk... dan petang tu dah berkurangan merah2 di muka Iman..


Pagi tadi merah2 pada muka iman jadi banyak.. Mudahan Iman cepat sembuh.. tolong!! sesiapa yang ada petua nak sembuhkan campak iman..


Pada usia Iman 9 bulan ni.. iman dah pandai..
-dah boleh berdiri dengan jayanya! (itupun kena berpaut to something..) kadang2 bila Iman dah berdiri.. dia tend to pegang something..lambai2 kat kita, and dia akan lupa daratan.. so time tu selalunya dia akan jatuh! (part ni yg kadang2 sian kat dia.. kalau ibu atau ayah dia miss.. dia landed terduduk.. ok lagi.. sometimes sampai ter'baring' and kepala hit the floor.. so dnanges.... sian dia.. ) tp bab kepala kena lantai tu jarang berlaku la.. haha..

-dah pandai gelak.. (setengah org panggil giggle) hantam sajalah! haha.. yg best nya, dia tau lak tu time bila nak gelak.. kalau kita bercerita, and then gelak.. ha, sebok la dia pun nak gelak sama! haha..

-Iman dah pandai bercakap.. (ah.. bahasa dia la.. ) kdg2 tu bunyi macam sebut nama aku je abah..abah..(jgn cemburu ye maknya)... 





-Iman dah semakin pandai explore! kena slalu watch out.. kalau tak, ntah mana-mana dia merayap...

-skrg ni kami punya jadual :

balik keje>>aku ambil Iman>>sampai umah>> layan Iman>>tunggu azan magrib>>layan Ima lagi dan lagi dan lagi. aduh.. penat!!!.. so, saat2 dinanti adalah ini:



(haha.. kalau Iman tido... barulah abah dia leh buat keje lain.. huhu).. Rehat lah yang utama..

-apa lagi ya. oh ya, last but not least, si Iman ni kan suka masukkan benda dalam mulut.. so, kami biasanya try to rampas benda apa yg nak menjadi mangsa tu. so selalunya dia akan balas balik "mamamammam.. ammmammm..." lebih kurang gitu la.. maknanya dia nak mamam benda alah tu! haha.. kalau kami tgh mkn pun (esp berbuka posa), dia pun sebok kacau kami.. mamamamam... sabar je lah. haha..

ok lahsampai disini dulu..

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular