"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Jumaat teakhir di Bulan Ramadhan tahun 2011

Friday, August 26, 2011

Salam Ramadhan ke-26 semua...

salam jumaat penghulu segala hari, salam jumaat terakhir untuk bulan Ramadhan pada thn ini, salam untuk semua yg membaca blog untuk minggu terakhir bulan yang yg sangat mulia....

Bangun sahur pagi tadi pun lewat.. biasalah dah akhir-akhir ni malas nak bekerja terbawak-bawak sampai nak bangun untuk bersahur pun malas... 

Kenderaan di jalan raya pun tak seperti hari biasa.. nampak lengan lah sikit.. mungkin penduduk di KL ni mula mengatur langkah pada hari ni... ye lah kalau semua balik lambat jadi sesak jalan raya.. Alamat lah aku yang nak bertolak balik ke Kampung di Perak pada 29hb ni raya ke - 3 baru betolak balik ke Pahang..

Kepada pembaca dan kawan2 jangan lupa membayar zakat fitrah.. Raya-raya juga... Sekarang pembayaran zakat mudah jadi tak ada alasan tidak sempat mambayar k..sebab jabatan agama telah menyediakan kemudaahn membayar zakat di surau, kauter zakat, SMS dan Online..
Tahun ni kadar zakat Fitrah semasa telah ditentukan sebanyak RM 7.00 seorang.. Jangan pulak bayar zkat pada Waktu Makruh iaitu selepas solat sunat hari raya sehingga terbenam matahari pada 1 syawal.. 

Disini aku nak mohon maaf sepanjang penulisan dan bersiaran ni mesti ada tulisan, kata-kata aku  yang menguris dan terasa.. 


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MOHON MAAF LAHIR DAN BATIN DARI SAIFUL SEKELUARGA.

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular