"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Assad membakar wanita dan kanak-kanak

Tuesday, April 23, 2013

Terkejut dengan paparan berita di ruangan FB pagi ni yang menyayat hati, Kekejaman Manusia yang hilang nialai kemanusian dan hanyat dengan keindahan Dunia. Pembunuhan beramai-ramai yang dahsyat yang telah meninggalkan beratus-ratus orang yang mati syahid termasuk kanak-kanak.

Halaman berita negara-negara Arab hari ini masih hangat membicarakan pembunuhan menyayat hati yang dilakukan oleh askar rejim Basyar beserta talibarut upahan mereka di "Ertouz Al-Fadhl" apabila ratusan mayat ditemui bergelimpangan sehari selepas operasi penyembelihan berlaku.

Jumlah tepat angka korban sehingga kini dilaporkan mencecah 566 orang, 483 orang daripadanya kalangan wanita dan kanak-kanak.

Paling menyedihkan, mereka bukan sahaja ditembak beramai-ramai, terdapat kesan kelar di leher mereka yang disembelih dengan pisau serta terdapat mayat yang hangus akibat dibakar hidup-hidup.

Kumpulan pembangkang mendakwa, pembunuhan Ahad lalu merupakan jenayah terbesar yang dilakukan rejim sejak tercetus revolusi 2 tahun lalu.

Jaringan Hak Asasi Manusia Syria pula mendakwa askar rejim dan tentera Hizbullah bertanggungjawab kerana usaha mereka bagi menguasai beberapa kawasan yang dikuasai oleh Tentera Pembebasan Syria sebelum ini.

Halaman "Berita Syam" melaporkan, hampir 100 mayat ditemui dalam sebuah perkuburan dan pengumpulan mayat-mayat penduduk masih diteruskan.

Sementara itu, di wilayah Idlib juga dilaporkan 14 penduduk awam terbunuh, 5 daripadanya adalah kanak-kanak apabila sebuah bom digugurkan mengena sebuah sekolah "Sekolah Rendah As-Syahid Ali El-Khatib".


http://www.fj-p.com
 2013/04/21 21:06:48Ditulis oleh: kebebasan dan keadilan portalAngkatan dilakukan rejim Bashar al-Assad pembunuhan beramai-ramai yang amat dahsyat di bandar New Artouz dikreditkan beratus-ratus kiri mayat, kebanyakannya kanak-kanak dan wanita, dan menghadapi Koalisi Nasional pembangkang merayu kepada Tentera Percuma Syria dan semua bantuan kepada rantau ini, bergantung kepada lokasi "CNN" Arabic.
 
Jawatankuasa Penyelarasan Tempatan Syria, berkata bahawa "aktivis telah menemui beratus-ratus mayat yang mati telah dilaksanakan di atas tanah, kebanyakannya kanak-kanak dan wanita, oleh" شبيحة dan pasukan rejim juga telah membakar sebahagian daripada badan-badan, sebagai pasukan pengeboman kempen rejim manakala ibu bapa untuk mengebumikan yang mati syahid.
 
Bagi beliau, yang dikeluarkan gabungan, Wakil Negara Syria, yang terbesar pembangkang, mengeluarkan kenyataan di mana beliau berkata: "terungkap dengan peredaran minit dan jam jenayah baru, dan peningkatan bilangan mangsa di mana untuk mencapai beratus-ratus, mengikut berita melata dari kawasan mengepung rejim kumpulan yang melakukan pembunuhan beramai-ramai korban awam yang teruk di kawasan kejiranan Artouz dikreditkan dan kawasan sekitarnya. "
 
Gabungan menambah, "perihal diam antarabangsa mengenai jenayah-jenayah Palmkhoza tidak lagi menyanyi mangsa-mangsa dan keluarga mereka, dan tidak lagi Syria sia-sia sahaja Nakhweh saudara-saudara, dan senjata percuma mereka, Vhbwa tentera Wahai orang-orang Syria untuk menyelamatkan orang-orang baru dan Gota Bank."
 
Kenyataan itu datang pakatan selepas kenyataan serupa dengan salah satu yang terbesar komponennya, Majlis Kebangsaan Syria, yang berkata, "kawasan Gota Bank ke Damsyik terdedah kepada« merebut lengkap dan kesalahan-kesalahan yang dilakukan memalukan », dianggarkan jumlah kematian ratus, bersama-sama dengan 600 cedera."


Sumber : http://www.fj-p.com/article.php?id=56987

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular

List Blog

Peringatan :

Segala perkataan, gambar atau komen berunsur lucah, mengamcam atau memfitnah dengan niat untuk menjatuhkan, menganiaya, mengugut dan menggangu privasi penulis atau menggunakan mana-mana aplikasi secara beterusan atau tidak tanpa atau dengan mendedahkan identiti diri sebenar dengan niat yang sama juga menggunakan atau mencuri gambar, entri dan juga yang apa jua persamaan tanpa izin penulis blog ini sendiri, adalah melakukan kesalahan dan tindakan boleh dimabil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.