"Mutiara Hati Insan"
"Sekiranya anda datang dari lurah yang dalam dan bercita-cita menakluki puncak tinggi, itu bukan mimpi. selagi berpegang kepada visi dan matlamat yang jelas, berkomited untuk meneruskan perjalanan, berkemungkinan besar anda tetap akan berjaya. kalau pun tidak dapat mencapai puncak anda sebenarnya mangkin hampir kepadanya. itu lebih baik daripada MENDIAM DIRI "

MEMORY

MEMORY

..............

..............

.............

.............

Running

Running

Google+ Followers


Get this widget!

Cyberjaya Tiada Masjid

Tuesday, April 2, 2013

Oleh MAHFUZ MOHAMAD dan IZAZAYA IBRAHIM
berita@kosmo.com.my

CYBERJAYA, 2 April – Umat Islam di sini terutamanya kaum lelaki menghadapi kesukaran untuk menunaikan solat Jumaat kerana ketiadaan masjid di kawasan Lembah Silikon Malaysia itu.


Masalah yang dihadapi sejak lebih lima tahun lalu itu menyebabkan mereka terpaksa menunaikan solat Jumaat di masjid berdekatan di luar Cyberjaya seperti Putrajaya dan Dengkil.


Tinjauan Kosmo! baru-baru ini, mendapati umat Islam yang tinggal dan bekerja di situ terpaksa bersesak untuk menunaikan solat Jumaat di dua buah surau yang telah dinaik taraf menjadi surau Jumaat di Balai Bomba dan Penyelamat Cyberjaya dan Universiti Multimedia Malaysia.


Seorang kakitangan swasta, Aulia Rahman Zainal, 22, mengakui terkejut dengan ketiadaan masjid di kawasan itu sejak mula bekerja di sini dua tahun lalu.

0 Komen/Ulasan:

Post a Comment

Terima Kasih melayari blog Mutiara Hati Insan
Thank you for visiting the blog Mutiara Human Liver .

10 Artikel Popular